Blackfish


Kan väl börja med att säga att filmen Blackfish är en dokumentär om Späckhuggare (som vi kallar dem på Svenska) man brukar även kalla dem för "killer whale" eller Orca. Men den var sjukt bra, rörande och jag tycker alla borde se den. 

Det är en film/dokumentär om hur naturen slår tillbaka mot människan när man gått för långt. Det är mest fokus på en park som heter Sea world som då har späckhuggare där som tränas av människan och man får höra tränare som slutat där för de tycker att det är fel, att dessa djur inte alls borde vara där. Flera tränare som tränat dessa killer whales i flera flera år har blivit dödade och ingen förstår varför när dem simmat, lekt och haft sånna relationer till dem och plötsligt blir dem dödade. Men de mår inte bra i fångeskap, alla späckhuggares fena som egentligen ska stå rakt upp faller och hänger på sidan. Ja ni får se själva om ni kollar på Blackfish.

Jag blev jätterörd av denna film/dokumentär, kom några tårar faktiskt. Tycker alla borde se denna, jag hade inte ens någon aning om att man har späckhuggare i parker och tränade och simmade med dem. Den var jättebra faktiskt. Lite svårt att sätta betyg på en dokumentär men den får betyget 4/5




Postat den: 30 November, 17:47

tack för tipset!

Svar: Ja varsegod! :D
Alexandra Gefvert



Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress: (publiceras ej)
Bloggadress:

Kommentar:


Trackback