Blackfish


Kan väl börja med att säga att filmen Blackfish är en dokumentär om Späckhuggare (som vi kallar dem på Svenska) man brukar även kalla dem för "killer whale" eller Orca. Men den var sjukt bra, rörande och jag tycker alla borde se den. 

Det är en film/dokumentär om hur naturen slår tillbaka mot människan när man gått för långt. Det är mest fokus på en park som heter Sea world som då har späckhuggare där som tränas av människan och man får höra tränare som slutat där för de tycker att det är fel, att dessa djur inte alls borde vara där. Flera tränare som tränat dessa killer whales i flera flera år har blivit dödade och ingen förstår varför när dem simmat, lekt och haft sånna relationer till dem och plötsligt blir dem dödade. Men de mår inte bra i fångeskap, alla späckhuggares fena som egentligen ska stå rakt upp faller och hänger på sidan. Ja ni får se själva om ni kollar på Blackfish.

Jag blev jätterörd av denna film/dokumentär, kom några tårar faktiskt. Tycker alla borde se denna, jag hade inte ens någon aning om att man har späckhuggare i parker och tränade och simmade med dem. Den var jättebra faktiskt. Lite svårt att sätta betyg på en dokumentär men den får betyget 4/5
Min fredag

Igår var en rolig kväll. Maria kom hit och vi gjorde oss iordning lite sakta och sen gick jag och Guido till Danielle och sen tog vi bussen tillsammans till Stefan där vi förfestade. Sen åkte vi in till stan och drog till Jaguar. Vi drog där ifrån lite tidigare än när det stängde och gick till Burger king och åt mat istället. Standard. Sen kom Mattias och hämtade oss i stan och körde mig, Danielle, Guido och Kim hem till Danielle också kom Wendela och Maria en sväng också. Somnade vid klockan 7 på morgonen idag och har typ sovit bort hela dagen. Vet inte om vi ska dricka lite idag igen kanske, vi får se hur det blir, just nu ligger jag och bloggar från sängen och Guido har ännu inte vaknat haha så det ser inte så lovande ut just nu.. 


Prisoners


Denna filmen var grymt bra, jag trodde inte så mycket på den i början men den blev jäkligt bra! 


I början får man se två familjer som är lyckliga och spenderar Thanksgiving tillsammans. Sedan är familjernas två barn borta och alla letar efter dem men ingen kan hitta dem. De ringer polisen men tycker inte polisen gör ett tillräckligt bra arbete så den ena pappan försöker ta tag i detta med egna händer. 

Denna filmen var sjukt otippad faktiskt, man trodde det var flera olika personer som tagit barnen hela tiden och i slutet var det någon helt annan än den man trodde. Filmen var spännande och föll mig bra i smaken. Betyget får bli en STARK 4/5. Rekomenderar verkligen den här filmen! 
Myser framför en film

Det har varit en lång dag.. Och dagen är ju långt ifrån slut också.. När jag kom hem satte jag igång med all tvätt jag har och nu ligger jag i soffan med en kopp te och knäckemackor och myser till en film. Måste beställa studentmössan senast idag också så ska väl ta tag i det lite senare också ska jag prata i Skype med Kristin, hon är ju fortfarande i Spanien och praktiserar.


Paradise hotel

Nu har ju Paradise hotel dragit igång och jag har suttit bänkad varje avsnitt, älskar sånna här drama program, folk som skämmer ut sig osv. Jag tycker denna säsongen har börjat bra, började med en twist (småstad och Stockholmstjejerna) och att Paulina (Paow) är med gör ju bara programmet ännu roligare! 

Jag vet inte riktigt vem jag gillar mest ännu, jag tycker om alla än så länge, gillade inte hon Magdalena som åkte ut, tyckte hon var riktigt dryg, inte rolig alls och så som hon behandlade Jesper så tycker jag det var rätt åt henne att hon åkte ut och denna gången åkte ju Björn ut och det tyckte jag väl var ganska rätt eftersom han inte riktigt passade in, han var ju som sagt väldigt tråkig.. Men jag gillar Anna-Katarina rätt mycket och Paulina är ju väldigt underhållande. Vem är er favorit i Paradise hotel?För övrigt tycker jag det är så fult av sånna som inte tittar på Paradise hotel att sitta och kommentera att alla som tittar på det är lika korkade som de som är med, eller att folk som tittar på det är så patetiska.. Altså what? alla gillar väl olika program? och de som sitter och ska klanka ner på folk som tittar på ett visst program haha det är väl ändå dem som är mest patetiska här? låt alla gilla vad dom vill?!Bokat resa till Gran Canaria

Förra veckan började pappa prata lite på om jag ville med till Gran Canaria med han och hans två jobbarkompisar och även Jonna, en av jobbar kompisarnas dotter som är en barndomskompis, vi har varit utomlands tillsammans förr så jag blev glad att hon skulle med. Nu har pappa bokat resan så vi åker altså till Gran Canaria den 9de december. Wiho! Blir skönt att bara komma bort här ifrån en vecka. 

Bild på mig och pappa i BulgarienNew in

Nu har jag äntligen fått hem denna snygga blazern. Jag gillar dock inte "puffet" vid axlarna men har tänkt att jag kanske kan ta ur det på något sätt.. Tycker den är jättefin iallafall och passade bra på också. 


I spit on your grave 2


Denna filmen var en sjukt spännande men hemsk och äcklig film. Jag gillade denna filmen starkt mycket mer än ettan. Satt helt fastspänd i fotöljen genom hela filmen. En av de bättre filmerna jag sett faktiskt.

Filmen handlar om en tjej som heter Katie som precis flyttat till New York, hon vill bli modell men tycker att killarna verkar oseriösa och hon vill inte ta av sig kläderna när dem ber henne "visa mer hud". Ena killen blir besatt av henne och kommer hem till henne mitt i natten och sitter och fotar henne när hon ligger i sin säng och sover. Efter detta börjar helvetet hon aldrig hade anat. Killarna tar henne till ett annat land i deras källare där hon blir våldtagen och torterad av killarna och deras pappa. Hon lyckas sedan fly och man tror att filmen tar slut men då börjar väl själva filmen dra igång på riktigt. Hon ska hämnas, och det blir grov hämnd.

Betyget på I spit on your grave 2 får faktiskt bli 5/5, en otroligt bra spännande film! Den kunde inte varit bättre, och slutet gör den ju bara för bra! Har du inte sett den? Se den genast! 

 

Mysiga kalla kvällar

Jag tycker verkligen inte om vintern men man får ju göra det bästa av dessa kalla kvällar, så som att kolla på film och mysa i soffan med lite gott.

Nu när jag väl dragit igång en ny blogg tänkte jag skapa en ny kategori också, en film kategori där jag recencerar filmer jag sett och betygsätter dem. Jag såg en annan blogg som gjorde detta och jag tyckte det var en kul grej och lite varierande än bara vardagsinlägg. Det blir nog bra nu till vintern då jag ligger inne och tittar på mycket film om kvällarna.


Välkommen till min nya blogg

Hej på er! Nu har jag startat ännu en ny blogg. Jobbigt kanske ni tycker men detta är främst för att mitt domännamn gick ut från "Aleix.se" till mitt gamla namn "Alexandrage.blogg.se" men nu såg jag att "Aleix.blogg.se" fanns tillgängligt och det vill jag hellre att min blogg ska heta. Jag har tänkt kanske köpa ett domännamn detta året igen om jag ser att jag själv blir lite mer seriös med bloggen, har varit väldigt... Slarvig? eller ja inte brytt mig så mycket, det blev lite tråkigt helt enkelt. Men jag älskar att blogga, så nu kanske jag får lite mer motivation när jag skapar en ny blogg.

Det är lite kul att starta en helt ny blogg också för då finns inga gamla inlägg kvar, man startar på en ny ruta lixom och planerar att allt ska bli så mycket bättre. (Jag kommer inte att ta bort min gamla blogg utan den kommer alltid finnas kvar så man kan gå dit och kolla mina gamla inlägg). 

Som ni ser har jag även en ny design. Det är samma header men designen har jag gjort om.
När jag väl startar om på nytt kände jag för en ny fräsch design också.

Hoppas ni inte har något emot att jag bytt blogg nu men för mig själv känns det mycket bättre och om jag känner att detta är bäst kommer ju ni att få läsa och se bäst resultat. Kram!